Sabtu, 26 Februari 2011

HAPPY

dah lama x edit blog santai hari ni berjaya juga hasilkan bab 5 nampaknya sambil study n hilangkan macam2 kat kepala ni berjaya gak aku post kat blog santaigee.blogspot.com, xmudah rupanya tapi aku dah start post xkan aku nak delete idea yang telah aku sumbangkan 2 untuk tatapan korang n koleksi aku, harap korang suka membacanya n menyokong aku sampai ending..

Khamis, 24 Februari 2011

Bila tiba saat itu...

Andai aku yang rasa tapi korang x rasa susah gak tapi aku tau korang juga pnah rasa n lalui nya...mesti korang pnah rasa bila ada 2 orang atau lebih yang suka korang pada masa yang sama, mesti korang rasa bahagia lah sangat walaupun sebenarnya x lah bahagia mana yang korang akan rasa, b coz  end the end of the story masing2 mesti akan rasa suka,kecewa n what ever yang korang akan rasa my be juga termasuk aku..haha ulang sekali lagi akulah yang akan rasa juga... nak wat camner aku tetap comel walaupun korang smua tahu n sememang nyer itulah yang korang plu tahu...
tapi mesti perit camner bila waktu 2 telah tiba mesti waktu 2 pun korang jugak pening tengok aku macam x keruan n serba x kena tapi xtau la aku waktu 2 korang ada ker x waktu 2, pehal pun aku plu gak wat keputusan yang aku sendiri pun xtau apa yang akan terjadi nnti, but aku ada rasa mcm2 ni sebenarnya ni, happy, x happy, gembira, x gembira n susah hati n sewaktu dgnnya..
ingat senang ker nak wat perbandingan , memanglah nmpk cam mudah hanya setakat amikpen n kertas dan wat garisan tengah n menyenaraikan apa yang aku mahu dari seorang lelaki tapi 2 semua x semudah yang aku fikirkan..mungkin juga one day or bila tiba saat itu aku plu wat solat istikharah untuk mendapat petunjuk n kekuatan bg diri aku sendiri...
sometime aku pun ada gak terfikir untuk bersndirian n bebas dari perasaan yang kacau bilau ni, tapi mustahil kot, namapun manusia keperluan n kehendak plu seiring barulah lebih sempurna walaupun x sempurna mana..bagi lelaki mcm korang mesti mudah untuk memilih pasangan hidup tapi x seperti aku perempuan yang akn mudah jatuh jika kesakitan hati itu seperti dihiris, camne pun aku plu juga wat keputusan untuk memilih salah seorang lelaki yang aku rasa adalah pilihan yang baik aku pilih dari yang terbaik ..

Ahad, 20 Februari 2011

korang suka aku x???tapi kenapa???

emm menarik x statment aku hari ni kat fb?? bagi aku x ada ape2 isu yang berbangkit pun if aku letak statment mcm2..saje suka2 nak tgk sape yang amik berat kat kat aku jer..huhu, sape yang terasa 2 xperlu kot aku nak mintak maaf coz bg aku aku x wat salah ape2 pun just untuk ingin tahu jer..kadang2 hari2 yang dilalui tanpa isu pun bosan gak..yealah mcm korang if buka jer fb tgk xada ape2 isu mesti korang yang suka main game, main game jerkan atau pun yang bosan add lah sape2 yang korang rasa korang leh sembang dari pagi sampai korang rasa dah pnat dan yang paling koman pun mesti korang edit pic or profile korang untuk nampak ada perubahan yang korang wat juga ...btull x aku cakap????, emm biarlh ape orang lain nak kata yang penting aku rasa apa yang aku nak buatni x memudaratkan kesihatan aku mahupun duit aku...

hampir 2 minggu jugak ni aku punyer batuk x berhenti..mesti ada sebb aku x sihat2 lagi ayooo kne kurangkan makan manis n berminyak nampaknyer..hope aku akan bertambah sihat pasni nasib baiklah aku cuma batuk jer..aku pun doakan korang juga sihat...:)

petang ni aku ada kelas 4ptg-6ptg kelas e-commerce..hope kelas hari best..phal nnti aku akn coret kat blog aku lagi untuk tatapan korang k...

Khamis, 17 Februari 2011

(korean song) kiss - Because i'm a girl

jumaat 18/2/2011

masa ni tengah dok study finance memang serabut gak la kepala nak cari penyelesaian

study jgn x study

huhu thanks pada yang tolong candit pic ni..


Selasa, 15 Februari 2011

Bila kesabaran itu diperlukan

Dalam minggu ni srat dari batuk berserta selsema Asthma n demam menjadi gabungan yang hebat untuk aku menjalani hidup aku dari hari kehari, dengan tido yang selalu terjaga n xdapat lelapkan mata pada waktu yang telah aku set jam 12 malam masih xdapat nak diturutkan andai mata masih x mahu ditutup jika x besertakan ubat batuk mahupun inhaler yang mengurangkan kesasakan nafas yang berlalu beberapa hari ini, kesabaran jua yang aku perlukan jika melihat orang lain senang melelapkan mata dengan rela dan enak di buai mimpi indah..Bukan hanya dirumah di kelas tadipun aku x dapat tumpukan perhatian dengan lecture yang yg sampaikan oleh puan, emm namun dapat jua aku tahan sampai kelas tamat, but masih ada lagi kelas petang ni n malam nnti, jadual aku dah makin pack sekarang, sabar n sabar jelah aku..

dua tiga malam ni juga aku sibuk menyiapkan tugasan yang sekarang berduyun n akan turut berduyun selepas ini. ni pun pttnya aku kne rehat after mum ubat tadi sementara tunggu kelas petang ni yang bakal menyusul,hujung tahun ni habislah aku belajar kat cini n hope ada rezeki cepatlah aku dapt anak, korang jgn lak terkejut lak,aku maksudkan ank murid year kan aku bakal jadi guru satu hari nnti dengan izinnya, tapi aku sendiripun yakin n x jer coz kalu korang tgk aku ni ada ciri2 cikgu ker?emm ntah CIKGU NORZIHA subjek commerce..atau seorang BUSINESS WOMEN  emm, kita tgklah 2 or 3 tahu nanti apa yg akan aku wat..

Pehalkan aku ucapkan thanks pada korang yang selalu menyokong aku n beri nasihat..ok lah aku plu reht sekarang...bye jumpa lagi..
vs


andai hati berbicara

hai korang bila hati aku berbicara kadang2 korang mesti nak tau kan? happy aku hari ni belajar tentg pedagogy menyeronokkan, tapi pening coz byk lak tugasan yg plu aku settlekan, makan sudah,solat pun sudah study jer jap lagi lah layan blog aku ni jap camner x sempat pun aku plu tulis apa yang aku rasa nk tulis....

batuk masih menemani aku lagi beberapa hari aku bersyukur gak hanya batuk sahaja yang aku dapat n tak beserta demam..makan pun berselera x mcm korang yg demm kan..thanks pada yang sudi ambil berat pada aku..semoga orang juga dikurniakan kesihatan yang baik.

sekejap jer dah masuk bulan 2 mcm2 isu tentang kes itu ini ntah apa nak jd dgn dunia sekarang, syukurlah aku diberi peluang untuk menyedari kesilapan walaupun sebesar hama..aku dah mula berjinak dengan tafsir al-quran, mengaji memang buat aku tenang dan mendamaikan,kalu korang x caya korang cubalah pasti korang akan rasa keindahannya....

rindu pada arwah mak,rindu sangt lagi2 bila korang semua sibuk call mak korg hujung minggu masih lagi korg leh gelak n gurau senda ngan mak korang , tapi aku tau if mak aku ada lagi pasti dia juga akn happy tgk aku dan thanks pada korang yang bagi aku tumpang kasih pada mak korang..kadang2 kehidupan kita x sama tapi  ada sesuatu perkara ia akan rasa sama...percayalah..

ok lah sok2 lah aku coret corat lagi, ni pun aku pinjam laptop member thanks bg aku pinjam...huhu
cantik





Isnin, 14 Februari 2011

Bila aku terfikir

kadang2 perkara yang aku buat banyak kali menyakitkan hati seseorang, walaupun aku sendiri tak menyedarinya apa yang aku wat 2 salah atau x?? kalu korang rasa patut ker x kita disalah kan sedangkan kita x wat salah pun..ni lah manusia macam2 ragam yang aku sendiri pun tak terikut dengan ragam yang dibawanya..pehalpun hanya dengan cara meminta maaf atau memaafkan sahaja yang boleh mengubah mood seseorang sedangkan aku pun kadangkala x faham..

batuk aku diikuti demam pulak, haha 2 pun aku nak report kat korang kan?? ah, peduli apa sukahati akulah ape yang rasa dan terfikir nak tulis kat sini akan aku coretkan bagi aku rasa puas...minggu ni makin bz lah dengan kelas yang berderet ha ambik nak sangat kelaskan, tapi x per dari dok bosan lepak kat rumah baik ada benda yang aku leh isikan  day by day..

tahun ni aku dah masuk umur yang aku sendiri pun x pnah terfikir untuk sampai ke umur ini, banyak perkara yang kadangkala aku sendiri terlepas untuk merasainya, orang lain semua dah kehadapan 2 kali ganda dari aku, yang aku masih disini dah macam tajuk lagu pulak..macam2 aku rasa bila dah sampai ke tahap ni, nak toleh belakang pun dah x boleh nak ke x kne teruskan juga perjalan yang aku sendiripun x tau happy or x endingnya..








aku paling suka bunga tulip walaupu aku x pnah memilikinya, harap 1 hari ada yang sudi memberinya...

Sabtu, 12 Februari 2011

Safura - Sedalam Mana Cintamu

12 feb 2011

             ai semua, angin sepoi2 yang mengurangkan kepanasan aku yang tengah dok lepak kat balkoni rumah sambil online n update my blog..kat rumah aku n ika jer yang ada waktu2 tengah bosan ni kami layan hal kami masing2, yang ada yang balik kmoun dengan mcm2 hal n ada yang kuar ntah kemana n wat partime, hari ni kelas hrm aku yg pertama setelah beberapa minggu aku duk lepak ajer kat rumah yang sampai dah tak tau nak wat per, pehalpun masih lagi dalam keadaan kelam kabut untuk kelas aku ntah macam mana lah pengurusan yang x macam pengurusan 2 ntah ape2ntah mereka dengan keje mereka..
             hari ni?? korang tanyer aku apa yang aku  nak wat pun ntah aku pun masih tengah dok fikir lagi, cerita kat santaigee.blogspot aku pun dah lama tertunggak untuk aku tatapkan pada korang semua untuk bg ending cerita 2, tapi aku sendiri pun xdapat bayangnyer lagi macmmana nak habiskan cerita yang aku dah wat n tatapkan pada korang yang sudi membacanya n follow kat blog aku. nak kata aku ada bakat em macam 2lah baru nak belajar2 wat cerita tapi baru dapat bape bab jer kelakar untuk diri aku sendiri huhu..cukuplah cket jer aku gelak..yang korang ape yang korang wat??? ha jawablah sendiri.





it's me
            

Khamis, 10 Februari 2011

11 feb 2011

geram gak hari ini dah siap2 semangat nak g kelas em tak confirm plak, terpaksalah salin semula baju n lepak wat blog sementara tunggu kelas kul 5 petang ni, pehal pun aku kne steady cool kalu tak ada adegan nak makan banyak pulak, almaklumlah berat badan pun dah naik kalu marah2 ni mesti nak makan jer...esh2 ape nak jadi kalu berat sangat dah lah diri x cukup tinggi berat lak berlebih2an nasib baiklah masih comel...huhuu sape laginak puji kalu bukan aku sendiri, yang korang tengah membaca jangan lak cemburu ngan ape yang aku tulis ni..agak2 lepak kat balkoni ni dengan angin bertiup dah rasa macam duk kat tepi pantai lak best lalalaa..

semalam dapat gak aku lepas geram dengan kek pisang nyamyy sedap,dah lama x g jalan2 p jalan2 la..selalu ada orang teman,huhu cian pada dier masih demam semoga sihat cepat..pada korang yang sama gak x sihat semoga cepat sembuh, makan ubat jangan mengelat..hope sok ada kesempatan lagi nak mengarut kat blog aku ni...


ha sebelum aku terlupa pic n komen aku ada terpilih masuk majalah rapi haha ingat senang ker nak masuk pic kat majalah..

Rabu, 9 Februari 2011

nasihat untuk semua...

video



walaupun video ni nampak funny tapi mempunyai nasihat yang berguna untuk kita, kongsi bersama untuk tatapan kita..





Selasa, 8 Februari 2011

yuhuuuuu

settle kelas MIS best gak hari belajar macam2 perkara yang aku sendiri pun x terfikir selama ni, wah hari dapat tau org yang pnah suka kat aku dah tunang pehalpun aku tumpang happy gak, hope aku pun dapat melangkah ke arah yang aku sendiri tengah fikirkan... tapi bila ek???????/ wah banyak nyer persoalan...huhuhu.  em perut pun dah kenyang mum bihun sup yang aku reka sendiri, lagi best dari apa yang aku makan kat kedai malam tadi.

hope sok lusa kelas yang aku tunggu berminggu-minggu adalah ye ar dah nak praktikal ni tapi macam ntah ape-ape ntah cara dieorang menguruskan kitaorang ni.... sekarang musim demam,selsema n batuk aku pun x terkecuali merasainya batuk tapi still ok n nampak good-good jer kan korang!!!, than sekarang ni  musim panas tapi berangin best gak, cuma sian lak mangsa banjir kat negeri lain pehalpun kenalah tabah korang yang mengalaminya.. apa lagi nak cerita ek? nantilah if ada cerita ku akn update lagi...

Ahad, 6 Februari 2011

RPT Perdagangan Tingkatan 4 Tahun 2010

Febuari bermula..

Tahun baru cina dah berlalu sekarang masuk minggu ke 2 dalam bulan februari ini, banyak yang perlu di lakukan   sehabis baik namun  keadaan masih tetap sama sistem masih xupdate aku punya kelas, geram pun ada gak hampeh jer, sem depan dah nak start praktikal, macam x caye jer dah tahun ke 3 rupanya aku belajar kat sini..x lama lagi ada gelaran cikgu untuk aku,cikgu perdagangan semua mesti x cayakan.. pehalpun banyak lagi yang perlu aku belajar bukan senang nak bergelar cikgu, wat masa ni ada perkara yang sedang aku fikirkan kadang2 naik serabut gak kepala ni, if aku xsusun dalam otak ni baik2, eh dah macam fail kat laptop aku pulak kalu x susun memang looding jer lah nak buka sesuatu fail dalam hardisk. Namun aku dah cuba susun:
  
Perkara pertama          : aku perlu habiskan study aku dalam tahun ni gak.
Perkara kedua             : harap sangat dapat stay semula kat rumah lama  n semua keadaan baik.
Perkara ketiga             : Start after habis jer study aku perlu kumpul modal n mulakan bisness yang  arwah mak aku    tinggalkan yang sekarang abah amik alih namun masih slow, Atleast aku  akan wat business 2 gak coz walaupun x pakar namun aku ada skill yang aku tahu   untukbusiness 2, so aku perlu enjoy dengan job 2, mesti jadi pengurus & pekerja yang gigih if usaha aku berhasil aku akan pasarkan ke pasaran yang luas melalui link yang ada.

Perkara keempat         : Aku perlu settlekan hutang belajar aku slow, sambil 2 dah start kumpul duit untuk  teruskan hidup aku, if xada peluang aku jadi guru aku akan teruskan business aku.

Perkara kelima            : Waktu ni aku perlu fikirkan untuk mengakhiri zaman bujang aku.

Hope semuani dapat aku wat dalam masa 2 tahun, sape kata aku xada keinginan n kehendak, korang pun x kata kan.. yolah pehalpun aku cuba yang terbaik untuk diri aku, sape lagi nak wat kalu bukan aku sendiri, aku hanya merancang Tuhan yang menentukan segalanya....Ammin..

inilah aku.. comelkan